Programová nabídka DVPP

Nabídka vzdělávacích akcí pro pedagogické pracovníky je orientační a bez uvedení termínů. Ty budou doplněny postupně. Na akce bude upoutávka na webu nebo bude zaslána pozvánka na školy v Karlovarském kraji. Pro závazné přihlášení prosím klikněte na odkaz Přihláška.

NázevZačínáme s chromebookem (e-kurz)
DatumTermín bude vyhlášen.
Místo konáníGymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum
PopisPořizujete do školy chromebooky? Chcete lépe pochopit operační systém Chrome OS, popř. prohlížeč Google Chrome? Tento elearningový kurz vás provede základním nastavením i postupným zdokonalováním.

Notebook s operačním systémem Chrome OS si stále více nachází své místo ve školách. Jednoduchost, uživatelská přívětivost a propojení se systémem Android umožňují výuku s využitím mnoha aplikací. Ty lze rozdělit do dvou základních kategorií. Jednak nativní aplikace Googlu, které mají spojitost s cloudovým prostředím Google disk. Patří sem kancelářský software Google Workspace, který dnes dokáže plnohodnotně nahradit běžné office programy.
Další oblastí jsou výukové aplikace, které se vážou na vlastní předměty včetně instalace z OS Android. Výraznou roli zde hraje cenová dostupnost.

Účastníci se naučí s chromebookem pracovat včetně základního nastavení, přihlášení a instalace aplikací. Kurz je zaměřen na podporu cloudových řešení, a tak se po celou dobu opírá o pojmy kooperativnost a sdílení.
Počet hodin15
Cena0 Kč
PoznámkaTermín: jaro 2024
Doba pro absolvování kurzu: 2 týdny
Forma: samostudium
Poznámka: elearningový kurz není akreditován