Programová nabídka DVPP

Nabídka vzdělávacích akcí pro pedagogické pracovníky je orientační a bez uvedení termínů. Ty budou doplněny postupně. Na akce bude upoutávka na webu nebo bude zaslána pozvánka na školy v Karlovarském kraji. Pro závazné přihlášení prosím klikněte na odkaz Přihláška.

NázevVýuka "nové" informatiky dle revize RVP 09/2021 pro 2. stupeň ZŠ
Datum5. 6. 2024
Místo konáníGymnázium Sokolov a Krajské vzdělávací centrum
PopisV rámci semináře se účastníci podělí navzájem pod vedením metodika o zkušenosti s výukou tzv. „nové“ informatiky. Kromě porovnání vlastních ŠVP se účastníci seznámí s obsahem a realizací výuky na ZŠ Aš, Kamenná 152.
Pod vedením lektora si účastníci aktivně vyzkouší řadu vhodných činností pro plnění očekávaných výstupů ve všech 4 tematických oblastech Informatiky – Digitální technologie, Data, informace, modelování, Informační systémy a Algoritmizace a programování.
V průběhu semináře dojde také na diskuzi ohledně plnění rozvoje digitálních kompetencí. Cílem semináře je poskytnout vyučujícím 2. stupně ZŠ Karlovarského kraje nové aktivity pro výuku, náměty na možné úpravy ŠVP a tematických plánů. Zvláštní pozornost bude věnována poslednímu roku spuštění výuky dle revize RVP – výuce Informatiky v 9. ročníku. Kromě splnění hlavního cíle semináře by mohlo dojít také ke sblížení výuky Informatiky na základních školách v rámci Karlovarského kraje, která je principiálně na rozdíl od jiných předmětů velmi různorodá.
Počet hodin5
Cena0 Kč
PoznámkaTermín: 5. června 2024 (9:00 - 13:00)
Lektor: Mgr. Milan Šatra
Termín pro přihlášení: do 15. května 2024